Servei Personalitzat de Dosificació (SPD)

Una de les tasques més importants de la farmàcia és garantir que el pacient rebi la medicació prescrita pel metge, promovent una utilització segura i racional del medicament.

Prendre la medicació correctament ajudarà a millorar la seva qualitat de vida.

El sistema SPD és una eina que ens pot ajudar i està indicat per garantir que els pacients segueixin de forma correcta el tractament terapèutic prescrit pel seu metge. Els seus principals avantatges són evitar errors en la presa de medicaments i millorar el control del pacient.

“Cada setmana t’entreguem el blíster per la setmana següent. Així tu estàs tranquil i no t'has de preocupar de res. No et pots confondre mai amb els medicaments ni saltar-te cap presa. Tampoc has de patir per si el medicament et surt o no a la recepta o per si aquesta  et caduca. Nosaltres ens cuidem de tot. Si el metge et canvia algun medicament, ens avises i fem el canvi. Així de senzill.”

L'SPD ajuda als pacients a seguir el tractament organitzant la seva medicació per dies i preses per a un temps determinat. Per a això, el farmacèutic utilitza uns envasos homologats tipus blíster on introdueix les dosificacions dels diferents medicaments per a cada presa, seguint un estricte protocol de seguretat i qualitat.

Beneficis de l'SPD per al pacient:

  • No hi ha oblits en prendre la medicació, ni preses repetides.
  • Facilita el compliment del tractament.
  • Minimitza problemes de confusió i intoxicació involuntària.
  • Evita problemes de manipulació i conservació.

Si tens dubtes o estàs interessat en el sistema personalitzat de dosificació, no dubtis en preguntar-nos, hi som per ajudar-te.